.
1- بەڕێوەبەری یانە Hemn Zanko لە کوردستان بە ئمێڵی ( hemn_kurdzhin@yahoo.com ) ..
ژمارەی مۆبایل ( 07812539505 ) .
2- بهڕێوهبهری گشتی ( ReKaN ) له ئهوروپا به ئیمێڵی ( Rekan_uk@hotmail.com ) ، ژماره تهلهفوونی( 00447754007706) .
ئەوەی ئەمشەو بینیمان و دەیبینین چی یە؟
ئەوە خۆمان بوین، ئێمەی مرۆڤ !
ئەو تەنە روناک کەرەوەی ئەمشەو دەیبینین نە مەخلوقی عەجیب و غەریبن و نە شتێکی مەترسیداری نەزانراوە نە قیامەتیشە ، بەڵکو ئەوە بریتیە "كەشتی ئاسمانی نێودەوڵەتی" کە لە تیمێک مرۆڤی ژیر و زیرەک پێک دێن و لە فەزادا خەریکی لێکۆڵینەوە و گەرانن !
کاتێک هەسارەی ڤینۆس "Venus" دەکەوێتە نێوان زەوی و خۆرەوە، یاخود هەر هەسارەیەکەی تر و خۆرەوە دیاردەیەکی گەردونی رودەدات بەناوی "ڤینۆس ترانزێت" "Venus Tranist" و بە وێنەی مانگ گیران وەهایە
ئەم روداوە گەردونیە گرنگە چەند سەد ساڵ جارێ رودەدات . دوایەمین ترانزێتی ڤینۆس لە ساڵی ٢٠٠٤ بوو، بەڵام دانەکەی پێش ئەوە لە ساڵی ١٨٨٢ ی زایینی بوە ، هەر بۆیە ئاژانسی ناسا و فەلەکناسان زۆر گرنگی بەم روداوە گەردونیە دەدەن
هەر بۆیە کەشتیگەلی ئاسمانی نێودەوڵەتی دەیەوێ لەم کاتەدا و لە باشترین شوێنەوە وێنەی ڤینۆس بگرێ بەمەبەستی لێکۆڵینەوە و وردبونەوەی زیاتر و بە شێوەیەکی خێرا و لەگەڵ سێبەری زەویدا ددەسورێتەوە
دەرکەوتنی کەشتی گەلی ئاسمانی نێودەوڵەتی تا رۆژی ١٢ ی ئەم مانگە و لە ناوچە جیاوازەکانی دونیا بەردەوام ئەبێ و ئەمشەو نزیکەی ٤ جار دەبینرێ بەم شێوەیە:
رۆژی هەینی و شەممە، کەشتی گەلەکە بۆ ماوەی شەش سەعات بەدووی هەسارەی ڤینۆس دەکەوێ
رۆژی شەممە و یەکشەممە، بۆ ماوەی چوار کاتژمێر
رۆژی دوشممە بۆ ماوەی سێ کاتژمێر
واتە ئاسایی دەبێ ئەگەر لەو شەوانەیشدا چەند جارێکی تر ئەو دیاردەیە ببینینەوە
fb
لهسهر هێڵ نییه
دةس خؤش بؤ ئةو زانيارية بةريزم
لهسهر هێڵ نییه
سوپاس گیان
لهسهر هێڵ نییه
dast xosh bo zaneareakat hawre barez
لهسهر هێڵ نییه
dat xosh hawre
baxwa mn zor trsam
خوایە گیان, هەندێ جار زۆر سەختە بۆ من لەوە تێبگەم ...!!
کە دەتەوێ چی بۆ من ڕووبدات, بەڵام متمانەم پێت هەیە ..!!
ئـەوە ئـەزانــم کـە بـاشـترینــم پــێ دەبـەخشــى .. يــالله .
لهسهر هێڵ نییه
دةست خؤش كيانةكةم
لهسهر هێڵ نییه
سوپاس بۆ ئێوە
لهسهر هێڵ نییه
dast xoshh
لهسهر هێڵ نییه
سوپاس ئەزیزم
لهسهر هێڵ نییه
dast xosh bet babateke jwana
لهسهر هێڵ نییه
سوپاس بۆ ئێوە