.
1- بەڕێوەبەری یانە Hemn Zanko لە کوردستان بە ئمێڵی ( hemn_kurdzhin@yahoo.com ) .. ژمارەی مۆبایل ( 07736993749 )
2- بهڕێوهبهری گشتی ( ReKaN ) له ئهوروپا به ئیمێڵی ( Rekan_uk@hotmail.com ) ، ژماره تهلهفوونی( 00447724242223) .
dast xosha ba swda
لهسهر هێڵ نییه
زۆر سوپاس ئازیزان ، دەستی ئێوەش خۆش و هەر بژین .
لهسهر هێڵ نییه
دةستةكانت خؤش بيت من بةقةلةمى دارجوان تردنوسم وةك لةقةلةمى جاف هةربزيت
لهسهر هێڵ نییه
dastan xosh hawreyanm
لهسهر هێڵ نییه
look to the futer at the happeie
دهست خۆش بۆ ئهم وانه جوانه
سهرکهوت و بیت
لهسهر هێڵ نییه
دەستی ئێوەش خۆش ئازیزان بە هیوای سوودمەند بوونتان ، سەربەرز و سەرفرازبن .
لهسهر هێڵ نییه
لهسهر هێڵ نییه
یاخوا ئهو دهستانهت خۆش بێت بهڕاستی زۆر سودم لێ بینی
لهسهر هێڵ نییه
بابهتیكی زۆر جوانه دوستت خۆش بێت
لهسهر هێڵ نییه
سوپاس ئازیزان دەستی ئێوەش خۆش و هیوادارم سوودبەخش بێت ، سەربەرز و سەرفرازبن .
لهسهر هێڵ نییه
zooor jana
لهسهر هێڵ نییه
♫ Hemn Zanko ♫ نووسی:
سڵاو ئازیزانم : هیوام بەختەوەریتانە :
وەک سەرەتایەک بۆ خۆشنووسی حەزم کرد ئەم چەند دێرەتان پێشکەش بکەم :
تا ئێستاش ناوی نووسینەکان بە زمانی عەرەبین بۆیە هەر بەناوە عەرەبیەکان باسیان ئەکەم بۆتان .
سەرەتا ئەبێ بزانین شێوەی قەڵەمی خۆشنووسی دوو شێوەیە و نووکی قەڵەمەکان شێوەیەکی لاریان هەیە ، بۆ نووسینی خەتی ڕوقعە و فارسی و دیوانی کەمێک لارە ، بەڵام بۆ نووسینی نوسخ و ثلث لاریەکەی کەمێک زیاترە و بەم شێوەیەی خوارەوە دەرئەکەوێ :
نووسینەکان ژمارەیان زۆرە بەڵام ئەوانەی کە زیاتر ناسراون و کاریان پێ ئەکرێ ئەمانەن :
١_ نووسینی ڕوقعە ( خط الرقعە ) ، ئەم جۆرە نووسینە لە هەموو نووسینەکان ئاسانترە و سەرەتا لەم نووسینەوە دەست بکرێت بە فێربوون باشە .
٢_ نووسینی نوسخ ( خط النسخ ) ، کتێب و ڕۆژنامەکان بەم جۆرە نووسینە ئەنوسرێن و قورئانیش زۆرتر لە مەسحەفەکاندا بەم نووسینە نووسراون .
٣_ نووسینی ثلث ( خط الثلث ) ، تایبەتە بۆ نووسینی قورئان و جوانکاریەکی بێ سنووری تیایە و مەودایەکی زۆری تیایە بۆ شێوازی نووسین ، ئەم نووسینە
فێربوونی ئاسان نیەو لە هەموو نووسینەکان زەحمەت ترە و کاتی زۆری ئەوێ بۆ فێربوون .
٤_ نووسینی فارسی .
٥_ نووسینی دیوانی .
٦_ نووسینی جەلی دیوانی یا ( دیوانی جەلی ) . ئەم نووسینە زۆر نزیکە لە نووسینی دیوانیەوە و نووسینێکی زۆر جوانە و بواری جوانکاری زۆری تیایە .
٧_ نووسینی ئیجازە ( تێکەڵەیەکە لە نووسینی نوسخ و ثلث ) و هەندێ وردەکاری تر .
٨_ نووسینی کوفی ، شێوزێکی ئەندازەیی هەیە و کۆنترین شێوازەکانی نووسینە و زیاتر بۆ نووسینی ئایەتەکانی قورئان بەکار دێت .
نموونەیەکی نووسینی کوفی لە نووسینەکانی خۆشنووس هاشم محمد بغدادی
هەندێک لە تەشکیلەکانی نووسین بۆ جوان کردنی نووسینەکان :
دواترین جار دهستكاری كراوه لهلایهن gulakm (2014-07-12 18:46:36)
لهسهر هێڵ نییه
بةراستى زور بةسودة دةست خوش
لهسهر هێڵ نییه
سڵاو
ئای برا ئەم کێشەی پیشان دانەی بابەتەکانی خۆش نوسی ھەر چارە نەکراوە . ئەوە بۆماوەی ساڵێک و نییوە من نەمکردۆتەوە ئەم بەشە ئیستا کردمەوە ھەر وەک خۆیەتی ھیچ پیشان نادات ..چارە چییە خۆشم تۆمار کردییە بە خوای ..... کاکا من پێویستم بەم مەوزوعە ھەیە چارە چارە[img][/img]
لهسهر هێڵ نییه
دةست خوش بيت بة لا م وينة كان لاي من نا بيتة وة
لهسهر هێڵ نییه